top of page
Poster geluidswereld website NIEUW.jpeg

Geluidswereld

Tg Signum

Regie: Fonge Frieling

"Hoe klinkt de zon? 
Wat is het geluid van de lucht? 
Zingen de bergen echt? En wat is zang dan precies? 
Hoe ziet een stem eruit? Zou je het geluid van de zee kunnen schilderen? Of een foto kunnen maken van het knisperen van houtvuur?"

 

In Geluidswereld gaan 4 acteurs -doof, slechthorend en horend- samen met het publiek op zoek naar alle geluiden om ons heen, ook degene die misschien niet bestaan. Via live-projecties, beweging, dans, gebarentaal en gesproken taal proberen we alle geluiden om ons heen vorm te geven. Sommige mensen hebben nog nooit geluid gehoord en spelen dus enkel vanuit het idee wat geluid zou kunnen zijn, maar wie zegt dat die geluiden niet bestaan?

Ga mee in de visuele ervaring van klank en kleur en kijk met een nieuwe blik naar de geluidswereld om ons heen.

Geluidswereld is een interactieve inclusieve performance waar het publiek zich in begeeft. De acteurs scheppen om het publiek heen een nieuwe geluidswereld. De ervaring van geluid wordt versterkt door de toevoeging van visuele middelen, trillingen, tekst, beweging en dans. De voorstelling spreekt tot de fantasie over geluid. Wat is geluid eigenlijk? Hoe ervaren we geluid eigenlijk? Hoe ervaren we stilte? En wat ervaren we dan als we geen geluid kunnen horen? Welke geluiden vullen dan onze fantasie?

Als gevolg van COVID-19 kon Geluidswereld helaas niet meer als voorstelling uitgevoerd worden. Wel is het project als fototentoonstelling doorgezet, welke o.a. heeft geëxposeerd in de Centrale Bibliotheek Den Haag, Het Wilde Westen Utrecht en Pulchri Studio Den Haag.

bottom of page