top of page
TG poster.jpg

This Generation

Nora Rose Arts x Utrechtse Dansacademie x Herman Brood Academie

Nick, Nina en Sara zijn drie tieners: de één populair, de ander onzeker en weer een ander is perfectionistisch en wil in alles de beste zijn. Maar lukt het hen wel om staande te blijven in een door informatie overladen wereld? Kunnen ze trouw blijven aan het kind in zichzelf? En durven ze eigen authentieke keuzes te maken?

 

This Generation is echt een voorstelling van nu, uitgevoerd door studenten van de Utrechtse Dansacademie en Herman Brood Academie, onder leiding van een jong artistiek productieteam. Door middel van dans, muziek en spel worden actuele onderwerpen als social media, isolatie, prestatiedruk, keuzevrijheid en persoonlijke ontwikkeling zichtbaar en voelbaar gemaakt.

De kijker kijkt mee in het leven van één van de drie personages, met ieder een eigen levensloop, maar eenzelfde struggle: informatieverwerking in een bizarre wereld. Uniek is dat iedere bezoeker van tevoren achtergrondinformatie krijgt over één van de hoofdrolspelers waardoor er eigenlijk drie verschillende overdrachten plaats zullen vinden.

Kom kijken en ervaar zelf welke wegen je bewandelt in een samenleving waar een nieuwe generatie - Generatie Z alweer - zich wortelt, zich begeeft, worstelt, overleefd, weerstaat, opstaat, groeit en samen bloeit.

This Generation was te zien op 25 & 26 mei 2022 in Theater Aan de Slinger in Houten. 

Met dank aan het team:
Artistiek leider & choreograaf: Rosanne Krijgsman
Creatief producent: Silke Dekker
Spelcoach: Lindy Zimmer
Productie assistent: Michelle Linders
Dans: Studenten van De Utrechtse Dansacademie
Muziek: Studenten van de Herman Brood academie

bottom of page