top of page
Beeld honderd jaar slapen webside.jpeg

Honderd Jaar Slapen

ArtEZ Muziektheater jaar 4

Regie: Nita Kersten

“Hallo? Ik weet niet of je dit hoort maar ik wil wel dat je het hoort. Luister je? Luister je goed?

Laat je alles, elk detail van wat ik zeg, hoe mijn stem klinkt, tot je doordringen? Het is belangrijk, voor later, als je wakker wordt”.

Geïnspireerd op het sprookje Doornroosje die in een honderdjarige slaap valt, wagen acht jonge makers van de afstudeerklas ArtEZ Muziektheater zich in de schemer van hun onderbewustzijn. Omgeven door de onwezenlijke stilte van een stad waar de mens van de ene op de andere dag niet meer buiten komt, worden zij in hun slaap meedogenloos geconfronteerd met hun diepste verlangens, angsten en idealen. Op muzikale en sferische wijze voeren de makers je met hun stemmen mee in de verkenning van hun onderbewuste. Op het ritme van hun klanken, ademhaling, woorden en gedachten raak je als luisteraar verzeild in de zoektocht naar de uitgang van honderd jaar wachten op een nieuwe kans.

Honderd Jaar Slapen is een hoorspel, en is gemaakt in de eerste maanden van de wereldwijde COVID-19 quarantaine. Deze bijzondere tijd is een directe inspiratiebron voor het maakproces geweest, dat zich grotendeels via Zoom en vanuit huis heeft afgespeeld.

Beluister het hoorspel hier (voor een optimale beleving wordt nadrukkelijk geadviseerd gebruik te maken van een goede koptelefoon): 

Honderd Jaar Slapen
bottom of page