top of page

Over mij

Mijn naam is Lindy Zimmer (1997). Ik ben geboren en opgegroeid op de Veluwe. Als dochter van twee muzikanten is muziek maken en spelen er met de paplepel ingegoten. Toen ik op de havo dramalessen kreeg, is daar ook mijn liefde voor theater ontstaan. 

Na de havo heb ik, na twee tussenjaren waarin ik verschillende muziek-, dans- en theaterlessen heb gevolgd, Muziektheater aan het ArtEZ Conservatorium in Arnhem gestudeerd. In augustus 2020 heb ik mijn diploma behaald.

Lindy portretten LR (3 van 8).jpg
IMG_9876-2.jpg
Musical- en muziektheater

Eén van de eerste voorstellingen die ik ooit zag, was de musical Tarzan in het Circustheater in Scheveningen. Sindsdien is de liefde voor musical niet meer weg te denken uit mijn leven. Toen ik op ArtEZ ook in aanraking kwam met andere vormen van muziektheater, en daar ook het vak van theatermaken ontdekt heb, ben ik die dingen gaan combineren. 

Ik ben een maker die vrijwel altijd vanuit inhoud begint. Ik schrijf en componeer eigen muziek en songs die ook vaak het uitgangspunt zijn voor de voorstellingen en performances die ik maak. Daarnaast ben ik een maker die altijd de samenwerking opzoekt. Ik geniet van de ervaring van het spelen, maken en samen zijn met andere mensen. 

Door middel van theater en muziek wil ik een stem geven aan mensen die dat in de maatschappij niet hebben en/of die kans niet krijgen. Ik maak theater en schrijf muziek vanuit mijn eigen persoonlijke ervaringen, en hoop op deze manier mensen te inspireren en te laten nadenken.

Tijdens mijn opleiding ben ik zowel als maker en als speler betrokken geweest bij verschillende muziektheatervoorstellingen en performances. Zo was ik o.a. te zien in Götterdämmerung // Het Vernietigingsfeest van Little Wotan, Geluidswereld van Tg Signum en maakte ik samen met mijn klas het hoorspel Honderd Jaar Slapen. Ook maakte ik en speelde ik in de solovoorstellingen Mooi Geweest en ELISE. Tevens ben ik in mijn afstudeerjaar gecoacht door Kiki Jaski. 

Na mijn afstuderen was ik o.a. te zien in de voorstellingen De Nieuwe Lichting van stichting NANOEK, Held; van Samya Hafsaoui, [Werktitel] van stichting NANOEK en MusicalMakers Amsterdam en RE:Cast, een samenwerking tussen DeLaMar en MusicalMakers Amsterdam.

Naast mijn passie voor muziek en theater ben ik ook werkzaam als trainingsacteur bij Defensie.

 

Daarnaast ben ik in mijn vrije tijd ook graag bezig met foto- en videografie. 

bottom of page