top of page
Open Studio poster.png

Open Studio

Stichting MusicalMakers

Niet eerder was het in Nederland mogelijk zo vroeg mee te kijken in het maakproces van nieuwe musicals. Tot nu! Tijdens Open Studio presenteren talentvolle schrijvers en componisten hun allereerste materiaal voor een nieuwe musical aan het publiek. Dit kan in de vorm van een aantal gespeelde scènes, gezongen nummers of combinatie van beiden zijn. Zij onderzoeken hiermee de mogelijkheden binnen musical. Of het nu een poppy ‘I want song’, een parel van een kleinkunstlied of een uptempo hiphop vertelling is.

De makers hebben eerder succesvol diens idee of concept gepitcht aan MusicalMakers. Vervolgens kregen ze de tijd, ruimte en professionele ondersteuning om dit verder uit te werken. Een belangrijk onderdeel van dit precaire ontwikkelproces is dat het nieuwe materiaal getoetst wordt bij bezoekers, bij jou dus! Komt over wat ze met een nummer bedoelen, slaat een nieuw idee aan, wordt er gelachen op cruciale momenten? Het is een avond waarbij het gesprek tussen makers en publiek centraal staat.

Kortom: wil jij aan de wieg staan van misschien wel een nieuwe succesvolle musical? Bestel dan snel kaarten en geef nieuwe makers en verhalen een kans. Ze kunnen niet wachten hun artistieke creatie aan je te tonen en zijn heel benieuwd naar je reactie.

De Open Studio presentatie vond plaats op zondag 19 maart 2023 in DeLaMar West in Amsterdam.

bottom of page